City-Break
Cele mai bune oferte. Alege destinatia care iti place
Amsterdam

Amsterdam poate fi descris pe scurt în câteva numere: 165 de canale, 1285 de poduri și aproximativ 2500 de case-vapor ce stau liniștite pe marginile canalelor. De reținut că apa din canale este filtrată o dată la cam trei luni, astfel că nu vei întâlni aici niciodată mirosul specific.

Se spune că orașul se scufundă încet. Clădirile din Amsterdam sunt construite pe piloni de lemn – în prezent, sunt mai mult de 11 milioane de astfel de piloni – care sunt înfipți la aproximativ 15-20 de metri în pământ, solul fiind nămolos și instabil. În ciuda acestui fapt, orașul este menținut la suprafață, îndemnând mereu ca ingineria olandeză să se îmbunătățească, ceea ce și face.

msterdam este orașul unde există mai multe biciclete decât locuitori, adică aproximativ 1.000.000 de biciclete și doar 800.000 de locuitori. Imaginează-ți, deci, că vorbim aici despre o adevărată industrie, în continuă dezvoltare, care aduce pe piață tot felul de biciclete, care mai de care.

Cele tipic olandeze vin cu suporturi și atașuri de toate soiurile și îți sunt de folos în orice situație, că vrei să transporți un copil mai măricel, un bebeluș, cumpărăturile sau poate cățelul.